||Corona / COVID19 Informatie
Corona / COVID19 Informatie2020-11-27T15:41:56+00:00

In verband met het corona-virus is de dienstverlening van huisartsen aangepast. Dit kan nog enige tijd duren.

Onze praktijk is geopend, maar alleen toegankelijk voor mensen die een afspraak hebben. Mensen die klachten hebben die wijzen op een corona-besmetting wordt gevraagd niet te komen, om zodoende andere mensen in de praktijk (wachtruimte) niet te besmetten.

Er is sinds half maart een speciaal luchtwegspreekuur in Kampen georganiseerd op een locatie buiten onze praktijk. U kunt hier alleen naar toe wanneer uw huisarts dit medisch zinvol vindt. Gezonde mensen zonder al te veel klachten kunnen zelf thuisisolatie toepassen. Zij hoeven niet onderzocht te worden door een arts.

Mensen met andere gezondheidsproblemen en vragen kunnen ook bellen naar de praktijk. Uw huisarts en de andere medewerkers doen dan eerst telefonisch spreekuur. Visites aan patiënten met mogelijke coronaklachten worden met beschermende maatregelen afgelegd. Dit is ter bescherming van de patiënten, maar ook ter bescherming van de medewerkers.

Wij vragen u of u ook zelf uw verantwoordelijkheid wilt nemen. Eet gezond, rook niet, gebruik met mate alcohol, neem regelmatig lichaamsbeweging en voldoende nachtrust. Denk aan anderen en breng anderen niet in gevaar als u vermoedt besmet te zijn met het corona-virus. Gezonde mensen, met een gezond gewicht (BMI tussen 19-25) en een gezonde leefstijl, zijn over het algemeen nauwelijks ziek door het corona-virus. De corona-maatregelen zijn juist ter bescherming van de kwetsbare groepen, zoals oudere mensen, mensen met overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes mellitus en longaandoeningen. We hopen op uw begrip en medewerking.

Actuele informatie over het virus is te vinden op www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus, op de website van het RIVM en op www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus.

De maatregelen die de overheid heeft genomen zijn te vinden op website van de Rijksoverheid.

Ook kunt u bellen met het landelijke informatienummer: 0800-1351.

Op de website moetiknaardedokter.nl staat een corona-zelftest voor patiënten. Door een aantal vragen te beantwoorden krijgt u meteen advies of u contact moet opnemen met uw dokter.

Sinds 15 april 2020 is het mogelijk dat de dienstdoende huisarts op de huisartsenpost inzage heeft in het dossier van uw eigen huisarts. Dit geldt alleen als u hier eerder toestemming voor heeft gegeven. Op de website van de Landelijke Huisartsen Vereniging vindt u hierover meer informatie.