||Team Praktijk De Veste
Team Praktijk De Veste2020-11-27T13:56:20+00:00

In onze praktijk werken twee artsen, twee assistentes en twee praktijkondersteuners.

Assistentes

De assistente is de rechterhand van de huisarts. Zij kan u vragen naar de reden van uw spreekuurbezoek of visiteaanvraag. Zo kan ze inschatten op welke termijn het consult moet plaatsvinden. Naast afspraken maken heeft de assistente ook spreekuur. Ze doet bijvoorbeeld uitstrijkjes (voor het bevolkingsonderzoek) en controles bij hoge bloeddruk. Adviezen worden altijd met de huisarts besproken. De praktijkassistentes zijn Esther Drost en Hennie Verbeek.

Praktijkondersteuners

In de praktijk werken twee praktijkondersteuners. Sylvia Koekoek is praktijkondersteuner somatiek. Zij doet het spreekuuur voor onder andere mensen met diabetes mellitus en astma en/of copd. Ook doet ze ouderenzorg en SMR (begeleiding bij het stoppen met roken). Rinske Oldenhuis is praktijkondersteuner GGZ. Zij begeleidt mensen met psychische klachten zoals angst, rouw, depressie, somberheid, burn out en overspannenheid.

C. Stienstra (BIG-nr. 89049096901)

Huisarts

C. Stienstra (BIG-nr. 89049096901)

Huisarts

Vanaf 1 april 2009 ben ik praktijkhouder van deze praktijk. Eerst ruim 10 jaar met mijn collega dokter Van Veen en vanaf 1 januari 2022 met dokter Oost als nieuwe praktijkhouder. Ik ben enthousiast over onze praktijk, omdat we als team goed kunnen samenwerken en ons graag inzetten voor een goede patiëntenzorg. Het is zeer gevarieerd en bijzonder werk, juist ook vanwege het vertrouwen dat mensen ons geven. We streven ernaar mensen zo goed mogelijk en naar tevredenheid te helpen.

J.A. Oost (BIG-nr. 19920589301)

Huisarts

J.A. Oost (BIG-nr. 19920589301)

Huisarts

Na het afronden van mijn opleiding geneeskunde aan de Universiteit Utrecht ben ik in 2015 begonnen als basisarts in een verpleeghuis. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met de ouderenzorg en geleerd om met een brede blik naar patiënten te kijken.  Daarna ben ik gestart met de huisartsenopleiding welke ik in 2019 afgerond heb. Het vak als huisarts spreekt mij aan omdat je dicht bij de patiënt staat en geen dag hetzelfde is.
Voor dat ik mij aansloot bij praktijk de Veste heb ik als waarnemer in verschillende praktijken gewerkt in Harderwijk, Zeist, Nunspeet en Elburg. Ik woon samen met mijn man en dochtertje op ’t Harde.

Esther Drost

Esther Drost

Assistente

Esther Drost

Assistente

Esther Drost

Assistente

In 2001 heb ik de opleiding tot doktersassistente afgerond. Destijds ben ik meteen aan de slag gegaan in deze praktijk. Het beroep doktersassistente is ontzettend leuk. Vooral de vele contacten met de patiënten en de band die samen wordt opgebouwd is geweldig. De variatie in het beroep maakt het werk erg leuk en afwisselend. We hebben een leuk team, waar ik heel erg blij mee ben. Ik hoop dat ik voor u een goede assistente mag zijn.

Sylvia Koekoek

Sylvia Koekoek

Praktijkverpleegkundige

Sylvia Koekoek

Praktijkverpleegkundige

Sylvia Koekoek

Praktijkverpleegkundige

Als praktijkondersteuner somatiek (POH-S) begeleid ik mensen met diabetes, astma en/of COPD, mensen met een verhoogd risico op hart en vaatziekten en diegenen die willen stoppen met roken. Ook bezoek ik oudere mensen thuis. Ik vind het een mooie uitdaging om samen met de patiënt te bekijken hoe hij/zij het beste met de aandoening en klachten kan omgaan en samen doelen te stellen. Over de resultaten heb ik steeds nauw overleg met de huisartsen.

Rinske Oldenhuis

Rinske Oldenhuis

Praktijkondersteuner GGZ

Rinske Oldenhuis

Praktijkondersteuner GGZ

Rinske Oldenhuis

Praktijkondersteuner GGZ

Sinds 2014 ben ik aan het werk gegaan als poh-ggz na jarenlang in de psychiatrie te hebben gewerkt. Ik doe dit werk met veel plezier! De diversiteit en de afwisseling in de gesprekken spreken me erg aan. De reden waarvoor iemand zich aanmeldt is heel verschillend. Veel voorkomende hulpvragen zijn: somberheid, angst, overspannenheid, rouw, spanningsklachten. Ik geniet met name van het contact met de mensen. In de gesprekken zie ik regelmatig mooie dingen gebeuren. Nieuwe stappen worden gezet, er ontstaat begrip en inzicht, mensen merken dat ze zich beter gaan voelen door met zichzelf aan de slag te gaan. Dat proces begeleiden geeft me veel voldoening. Soms zijn de gesprekken een opstapje om intensievere hulp te gaan zoeken. Soms is een aantal gesprekken in de huisartsenpraktijk voldoende om weer zelf verder te kunnen. In de zoektocht naar wat op dat moment passende hulp is, loop ik graag een eindje mee.

Hennie Verbeek

Assistente

Hennie Verbeek

Assistente

Per 1 juli 2010 ben ik in de praktijk komen werken. Toen de kinderen groter werden ben ik gaan nadenken wat ik wilde gaan doen. Ik ben toen tot de conclusie gekomen dat ik graag mijn beroep als doktersassistente weer wilde oppakken. In 2003 ben ik bij de praktijk van Bruintjes/Kolleman, ook in Kampen, terecht gekomen. Ik heb daar tot 2006 als doktersassistente gewerkt. Van 2004 tot 2010 heb ik als doktersassistente in Zwolle gewerkt. Met veel plezier oefen ik mijn beroep uit omdat er zoveel variatie in zit. Ik vind het omgaan met mensen ook boeiend, je merkt hoe verschillend mensen zijn.